CHATEAU DES EYSSARDS ZOETE WITTE WIJN
Hier geniet je steevast van bij vele desserten met chocolade of een kaasplankje.
Uiteraard gewoon lekker om zo van te genieten voor de mensen die een tikkeltje zoeter appreciëren.
Bergerac heeft altijd geleden onder de macht van Bordeaux, dat Bergerac beschouwde als een gevaarlijke concurrent. De machtige buur belemmerde de handel van Bergerac. Toch is het de laatste jaren als wijngebied in opkomst.
De wijnbouw is geconcentreerd in een ruime kring rond de stad Bergerac. De wijngaarden liggen op de hellingen van heuvels op de linker- en rechteroever van de Dordogne. De grondsoort van het gebied varieert van zanderig grind tot kwartshoudende- en kalkhoudende klei.
Chateau des Eyssards is een prachtig wijndomein van 48 hectare groot, gelegen ten zuidwesten van de stad Bergerac. Pascal Cuisset is de eigenaar en één van de meest getalenteerde wijnmakers uit de regio.
De heer Cuisset maakt weliswaar gebruik van de meest moderne vinificatietechnieken, echter het is zijn overtuiging dat goede wijn gemaakt wordt in de wijngaard en verbeterd word in de kelder.
De zoetheid in deze wijn komt er omdat de druiven extra lang rijpten volgens een natuurlijk proces. De sauvignon blanc zorgt voor de typische grassige aroma's, de Semillon voor een gezonde complexiteit en de Muscadelle voor de zoetere hints.
Druivensoort: 50% Sémillon, 30% Muscadelle & 20% Sauvignon Blanc
Smaakstijl: Zoet
Appelatie: Côtes de Bergerac AOP
Land: Frankrijk
Regio: Sud Ouest
Serveertemperatuur: 6-8°C